Конкурс на меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“ – Гостивар

Меѓународниот поетски фестивал “Литературни искри” го објави конкурсот преку кој ќе се избираат најдобрите поетски творби за овогодишното издание на манифестацијата. Темата на песните е слободна.

На годинешното издание на фестивалот, седмо по ред, право на учество имаат поетите од Македонија и од балканските земји, и тоа во две возрасни категории, до 18 години и над 18 години.

  • На конкурсот учествуваат со испраќање три необјавени песни, не подолги од 32 реда, напишани на мајчин јазик.
  • Песните се доставуваат во WORD документ и истите треба да се лекторирани.
  • Творбите се испраќаат на електронската пошта на фестивалот: literaturniiskri@yahoo.com
  • Крајниот рок за пријавување е 31 март 2020 година.

Повеќе информации за конкурсот може да добиете на следниот линк: Извор

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.