25 знаци кои покажуваат дека имате убав живот

Животот автоматски станува подобар кога ќе се потрудиме во него да гледаме на добрите и позитивните нешта. За секој поединец е индивиудално и јасно е дека колку што постојат луѓе толку ќе постојат и дефиници за тоа што претставува убав живот. Ние се потрудивме да издвоиме неколку знаци кои можат да индицираат дека нечиј живот е убав.
Секогаш постојат исклучоци, а овие 25 знаци можат да бидат проширени и нивниот број да е дупло поголем. Зависи од човек до човек, но после прочитувањето можете да си направите паралела помеѓу вашата дефиниција за убаво живеење и овој избор овде.

 1. Вашите врски се помалку драматични од претходно.
 2. Можеби немате онолку пари колку што би сакале, но живеете исполнет живот.
 3. Не се плашите да побарате помош и поддршка тогаш кога ви е потребна.
 4. Каде и да живеете имате чувство дека сте дома, не сте врзани за едно место.
 5. Ги подигнавте вашите стандарди, посебно духовните.
 6. Се откажавте од работите поради кои не се чувствувате добро.
 7. Имате моменти кога го цените она што го гледате во огледало.
 8. Работите на ограничување на внатрешниот критицизам и свесно одбирате позитивни мисли.
 9. Научивте дека неуспесите и падовите се дел од личниот раст и развој.
 10. Имате систем на поддршка кој е сочинет од луѓе кои би направиле сè за вас.
 11. Често слушате „те сакам“ од пријателите, семејството или партнерот.
 12. Го прифативте она што не можете да го промените.
 13. Не се жалите многу и наместо тоа се насочувате на изнаоѓање решенија.
 14. Не ги обвинувате вашите родители и ги прифаќате онакви какви што се.
 15. Престанавте да се грижите за тоа што другите мислат за вас.
 16. Среќни сте за поранешните партнери кога им е добро во животот.
 17. Често го славите успехот на другите луѓе, не сте завидливи.
 18. Си дозволувате себеси да ги почувствувате вашите емоции и не ви е проблем да ги поделите со другите.
 19. Имате страст која што ја следите, вие сте полни со ентузијазам.
 20. Подготвени сте да прифатите комплимент без страв дека некој ќе бара нешто од вас.
 21. Постојат работи на кои се радувате.
 22. Имате цели коишто се остварливи.
 23. Емпатични сте кон другите луѓе и животни.
 24. Чувствувате поврзаност со вашата работа.
 25. Сакате длабоко, духовни сте и отворени за сакање.

One comment

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.