15 мотивациони цитати кои ќе ве охрабрат да ги следите своите соништа

Животот задава удари. Многу подмолни удари. Ќе те нокаутира, така што нема да можеш да станеш од подот. Но, запомни и дека ти си многу повеќе од тоа. Човеку, ти не си кукавица. Ти не си во рингов за да ја наведнуваш главата при секој удар и за да се откажуваш. Ти си борец. Ти си повеќе од тој удар. Ти си повеќе од губитник. Ти си победник. Ти си повеќе од неуспехот. Ти си над него, само исправи се и продолжи да се бориш.

Ти си повеќе од тоа, ти имаш сила за повеќе од сето тоа.

1. Успехот не е конечен, неуспехот не е фатален: Храброста е она што е најважно.”

— Винстон Черчил

2. „Доколку го гледате она што го имате во животот, вие секогаш ќе имате повеќе. Доколку го гледате она што го немате во животот, никогаш ништо нема да ви биде доволно.“ 

– Опра Винфри

3. “Подобро да не успеете во својата оригиналност околку да успеете имитирајќи некого.”

— Херман Мелвил

4. Патот кон успехот и патот кон неуспехот се речиси идентични.”

— Колин Р. Дејвис

5. Постојат два типа на луѓе кои ќе ви кажат дека не можете да го промените светот: оние кои се плашат да се обидат и оние кои се плашат дека ќе успеете.”                   

-Реј Гофорт

6. “Успех е да наидуваш на неуспеси без да го изгубиш ентузијазмот да продолжиш.”

-Винстон Черчил

7. “Можностите не се случуваат. Вие ги креирате.”

— Крис Гросер

8. “Не се плашете да се откажете од доброто за да го постигнете најдоброто.”

–Џон Д. Рокфелер

10. „Запомнете дека некогаш е неверојатна среќа да не го добиете она што го сакате. “

 – Далај Лама

11. „Никој не губи никого, бидејќи никој не поседува никого.”

 – Пауло Коелјо

12. „Може да си осамен дури и тогаш кога многу луѓе те сакаат, ако на никому не си еден и единствен. ”

– Ана Франк

13. Сфатив дека колку повеќе се трудам и работам, толку повеќе имам среќа.”

— Томас Џеферсон

14. „Сонува оној кој го пронаоѓа патот до месечината. Негова казна е тоа што го гледа утрото пред сите останати.“

 – Оскар Вајлд

15. „По ѓаволите со околностите; јас создавам можности“.            

-Брус Ли

One comment

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.