Дата Песнопој распишува меѓународен Конкурс за необјавени дела во неколку категории

Дата ПЕСНОПОЈ – Битола распишува меѓународен Конкурс за:

 • НЕОБЈАВЕНА ЗБИРКА ПЕСНИ;
 • НЕОБЈАВЕН РОМАН;
 • НЕОБЈАВЕНА ЗБИРКА РАСКАЗИ;
 • НЕОБЈАВЕНА КНИГА ЗА ДЕЦА;


Делата треба да ги исполнуваат општите критериуми за видот на кој припаѓаат;
Да не се објавувани во целосно издание;
Да се пишувани на јазикот на кој авторите творат со кирилично писмо и со Times New Roman 12 со македонска поддршка.
Право на учество имаат сите литературни творци од Македонија и надвор од неа, без разлика на возраст, верска определба или друга припадност.
Ракописите со полно име и презиме, фотографија и биографија да се испраќаат исклучиво по електронски пат на следниот меил: imerkovski@gmail.com
Непотполни ракописи нема да се разгледуваат;
Сите пристигнати ракописи ќе бидат разгледани од комисија и со посебна Одлука ќе бидат предложени за објавување во едицијта КНИЖЕВНИ МЕРИДИЈАНИ.
– Ќе бидат доделени по 1 прва, 2 втори и 3 трети награди во секоја категорија;
Првонаградените од секоја категорија ќе бидат објавени со целосно наше финансирање;
– Останатите имаат половична партиципација од целокупната вредност на изданито;
Сите објавени дела конкурираат за:
– Најдобра книга во својата категорија (поезија, проза);
– Најдобра дебитантска книга;
– Прогласување најдобар писател од дијаспората и најдобар странски автор;
– Прогласување на писател на годината;

Дата ПЕСНОПОЈ – Битола со авторите на сите прифатени ракописи ќе склучи Договор за издавање.
Конкурсот е отворен и трае од 10.02.2020 до 29.02.2020 година;
Контакт за информации: 075 388 822

2 comments

  • Драга Ива, доколку сметате дека збирката треба да биде прочитана и споделена со останатите, слободно испратете ја и пробајте си ја среќата. Можеби и ќе освоите и некоја награда.
   Поздрав и пријатен ден 🙂

   Ми се допаѓа

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.