Што ако? – Јасмина Михајлоска

Ние луѓето никако да сфатиме
дека некогаш намерно патиме.
Дека живот имаме само еден
и каков и да е тој е вреден.

“Што ако? ” ни е прашање за сѐ и сешто,
како би било кога би било поинаку нешто?
Постојано сакаме времето да го вратиме
и со нервози животот си го кратиме.

Сите си имаме некој проблем, некоја мака,
не се како што изгледа така. 
Разбирање мора да имаме за секој,
никој не знае низ што поминува некој. 

За сѐ чекаме право време да дојде,
а времето нас нѐ не чека, тоа ќе си пројде.
Да си каже секој што му лежи на душа
зошто утре може ќе нема кој да нѐ слуша.

Не молчи, слободно збори,
правиот момент мора сам да го створиш.
Се што мислиш слободно да кажеш, 
дека не е битно, немој да се лажеш.
Кој што мисли за тебе и не е многу важно,
но сам за себе ако мислиш лошо е тажно.

Исполни ја секоја желба, секој сон свој,
остави го туѓото мислење, животот е твој. 
Знам ова е само песна мала,
но ништо од ова не беше шала.
Знам ова е само обична рима,
но сепак во неа вистина има.

Автор: Јасмина Михајлоска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.