Хартиено бротче

Направив мало хартиено бротче

Му посветив голем дикат

Дур му песна за кинисување пеам

Бранови немирни го клатат

А тоа плови, ли плови долж

Чиниш галеб, чиниш далга е’

Не’ застанува, не’ стои

Знае дека порака битна носи

Слова со тинта пишани

Во срцето на ѕидовите му дарив

А тие пак зборат слова тантели

Пратени за љубената, за дамата

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.