Ангел

Јас престанав да мислам дека постоиш.

Се разлеа во времето и остана таму да чмариш

Во маглините на просторот

Но добив порака,

Порака дека доаѓаш

Дека те пратиле ангелите

И не можев да поверувам

Дека си тука

Дека си пред мене

И те прегрнав толку силно

Што стана ангел

И ме облече во бело

И сега знам ангелите постојат

Засекогаш.

Посебно во нашите прегратки.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.