Поетско читање во чест на А. ден Долард

По повод 119 години од раѓањето на А. ден Долард (1901-1994), на 7 февруари 2020 година со почеток во 13. 00 часот во КИЦ „Култура 365“ во Охрид ќе се одржи поетско читање во чест на големиот холандски писател и вљубеник во Македонија.

Сите заинтересирани поети кои сакаат да се претстават со свои дела, можат да испратат три кратки песни по свој избор на адреса: itvo@t.mk

Иако поминаа 25 години од неговата смрт, А. ден Долард и понатаму се смета за најголемиот промотор на Македонија во Кралството Холандија. Во периодот помеѓу 1931 и 1994 година тој објави бројни книги и новинарски статии коишто беа инспирирани од неговите посети на Македонија. Преку своите дела тој изврши големо влијание во воспоставувањето и развојот на холандско-македонските односи.

Повеќе за настанот на следниот линк:

Извор

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.