Секунд

Како стари клавиши бели

Како драми недовршени

Минуваа денови и лета

Лузните говорат за сето тоа

За животот живеен до,

последен секунд…

Срце налик сложувалка

Имам!

Ум, на чуден мудрец

Говори за мориња и хоризонти

Дур стапала оставаа траги

Пеперутки биднаа обновени

Рани се’ беа излечиле

При пролет расцутена

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.