Починка

Додека ноќта паѓа и обвива се’

A подот буков подиум сторен e’

Стариот стол станува почивалиште

Compay Segundo брилира со Chan Chan

Дур брезите пленат со елегантност

Ене ги ѕвездите се’ спремаат за шоу

До мене, друшки ми се…

Секачот, запалката, пурата

и книга стара

Нечујно, тивко, осамено почнува

Да ми ги милува усните

Нејната арома ме очарува

Со димот свилен ми раскажува

За Куба, Никарагва и полиња жолти

За револуција и колиби полни Вахироси

Опиен од сложеноста паѓам во транс

Заедно со последната строфа на ноќта

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.