Мед и млеко

Ми се чини дека

Еднаш е мед, а

Другпат пелин,

И за некого шолја чај со млеко

Можеби и долг и напорен

Лукав или неправеден –

Еден е.

Краткотраен за многумина, но добива

Оскар за најважна улога на сите времиња – Живот

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.