Таа не знае – Јасмина Михајлоска

Денес ја сретнав, ни се сретнаа погледите и на момент се сетив како нејзините очи криеја милион ѕвезди, нејзината насмевка изгледаше како цела среќа на светот да е нејзина, нејзиниот глас беше најубавата песна што некогаш сум ја слушнал, а сега сепак ако погледнам уште еднаш подобро… Во нејзините очи има цел океан од тага, под насмевката вешто се кријат солзите, а гласот сè уште ѝ е како песна, тажна песна…  Таа мисли дека добро глуми, а не знае дека јас најдобро ја познавам и дека сè би направил за неа, не знае колку колку ѕвезди би ѝ симнал, колку рози би ѝ собрал, колку песни би ѝ напишал, само да е таа среќна, па макар и да не е моја..

Автор: Јасмина Михајлоска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.