Која сум јас – Марина Додевска

Името ми е Стих од најромантична песна.
Името ми е Книга на сите времиња.
Името ми е Другата жена.
Името ми е Немирна бессона ноќ.
Името ми е Дожд кој непрестано паѓа.
Името ми е Насмевка која прикрива длабока лузна.
Името ми е прегазено Време
и така било Пишано.
Името ми е овенато Лале жедно за капка вода.
Името ми е тивко октомвриско Ветре
и студен Коложег.
Името ми е непрочитано Писмо
испишано со перото од мојата крв.
Името ми е Кожа од забранети допири.
Името ми е Тетоважа на твојата лева страна.
Името ми е прерано завршена Приказна,
избледена Фотографија закачена на ѕидот,
искината Кошула во ормарот,
капка неиспиена Чаша љубов,
недорешена Задача од математика,
лошо напишан Код,
заборавена Лозинка,
добро одиграна Улога во серија,
изговорено Збогум со половина уста,
здодевен Ден и долга Ноќ,
Крофна со цимет и силно Кафе без шеќер,
туѓа Среќа и нечија Рана.
Името ми е Срце кое бескрајно љуби.
Името ми е Твоја и Несудена.   

Автор: Марина Додевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.