Трогателни илустрации на артисти ширум светот за австралиските пожари

Австралија веќе подолго време се бори со пламените јазици кои го уништија речиси целиот жив свет во шумите. Додека ние гледаме како гори континентот, артисти ширум целиот свет преку илустрации ги опишуваат тешките мигови низ кои поминува Австралија истовремено изразувајќи го своето сочувство. Повеќето цртежи се посветени токму на големиот број на илјадници животни кои настрадаа во овие пожари.

Илустрациите се нацртани од едно срце, за да допрат до друго срце. Предизвикуваат големо чувство на сожалување и нè тераат да се запрашаме како можеме да ја спасиме планетата од овие климатски промени, бидејќи таа очигледно сè повеќе ни враќа на ваков начин поради нашата невнимателност. Целта е да се подигне свеста за оваа катастрофа и да се поттикне свеста кај луѓето дека мора нешто да се промени истовремено оддавајќи почит кон сите настрадани.

Дел од илустрациите:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.