Игра – Менче Кадинец

Како да ти кажам кога умирам,

сите места  што во мене постојат,

бараат еден твој дел.

Ти, оаза на пеколот мој

Ти, постоиш, Каде?

Моите мисли ги бараат твоите тајни

и се враќаат скриени, празни.

Надеж ми го покренува животот во телото

Ти пловиш….Ти во крвта ми пловиш 

и ме палиш…

Ти…..изгрев. Блескав   на новите утра,

за тебе живеев!

Коси ми брануваш…од никаде ветрец.

Палавко еден….тебе ти се игра.

Од некаде смеа,

скокотливко в срце ми се слеа,

Ѓаволе, јави се

зар не гледаш умирам,

додека ти играш со мене.

Автор: Менче Кадинец

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.