Чекајќи го сонот


И оваа вечер сонот
Н е доаѓа
С игурно заглавил пак некаде
О д каде што тешко се стигнува.
М ора да го повикам повторно
Н е сакам да ме најде утрото
И нему ќе треба да му
Ј а објаснам комплексноста
А, сонот рече уште не дојде?

12.1.2020

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.