Илустрации на артист кој сака да го сврти вниманието кон проблемите на модерниот свет

Проблемите на модерниот свет не се малку на број. Како што напредуваат откритијата и сè почнува да се дигитализира и унапредува така луѓето се соочуваат со многубројни животни проблеми. Додека постои човештвото – ќе постојат и тие (можеби во малку поинаков облик и вид во иднина).
Во следниве фотографии кои го покажуваат светот од разлилни аспекти, меѓу кои суровоста на модерното општество, артистот и илустратор Davide Bonazzi се потрудил тоа да го долови на интересен начин. Илустрациите се за големите „товари“ со кои чекориме рака под рака во секојдневието, притоа сè помалку мислејќи на нас самите. Нема да должиме повеќе, погледнете ги овие фотографии кои зборуваат повеќе и од секој напишан текст.

  • Мажите со авторитетот во општеството и жените кои со мака го стекнуваат сето тоа/ Патот до успехот не е подеднакво ист за сите!
  • Бомбардирање за да се постигне мир, колку контрадикторно нели?
  • Кога повеќе се цени венчавката отколку бракот
  • Вози внимателно – некој те чека
  • Војна и мир, смрт и живот
  • Спокојната земја на којашто сега чекориш ја држат мртвите тела на многу војници
  • Во свет преполн со можности се чувствуваме изгубено

Скролнете надолу за да преминете на следната страница!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.