Грст радост

Колку е доволно за грст радост

Да срцето се исполни со благост

При душа немирна, пакосна

Како драма на Гогол, отворена

Дур ветар си игра со телото

Тргнат сам со себе кон езерото

Придружен од звукот на моторот

Возам, без грижа на коловозот

Јас, книгата, виното и шаторот

Брановите, песокта и штркот

Хоризонт беше се здал зад галебите

Заедно со опиумот од буквите

Стол, чаша Мускат, зајдисонце гледам

,, Годините кога научив да летам’’

Слобода, мир, задоволство и тишина

До последната страна прочитана.

Па велам!

Колку е доволно за грст радост

Да срцето се исполни со благост

При душа немирна, пакосна

Дал ,,благо’’ ил едноставно…

Книга пред езерото, само

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.