За мајка ми – Вукашин Ступар

Ти моја саго

со тебе кај и да сум

ми е драго

во доброто ме поддржуваш

а во лошото храбриш…

кога ми е најтешко

солзи ми бришеш…

ех мајко моја единствена

што секоја минута мислиш

на мене, со љубов посветена

за цел живот ветена

да ме следиш каде и да одам

насмевка да понесам

ти ми велиш тивко

тука сум за тебе

и кога се чувствувам кревко

ех мајко моја мила

во срцево што си ми се свила

засекогаш

така ќе биде секогаш

за сите идни времиња…

тука си покрај мене

и тоа нема никогаш

да се промени

ти ветувам мајко…..

за тебе ќе постојам

каде и да бидам….

Автор: Вукашин Ступар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.