Боја на море

Боја на море. Боја на песок, на зрнца песок….

Никој не сака лелеави сказни за лелеави соништа

Опколени со водени шир каде нема остров, нема утеха за благодатта

Има само сончев зрак кој понекогаш дава доволно силина за живот.

Но толку мала што само можеш да дишеш без апарат

Посакувајќи да го издишеш сѐ она што ти влегло во белите дробови

Но немаш доволно,

Но немаш доволно……

Бојата на небото е тогаш твоја

Таа била сфаќаш онаа на морето

Таму е твојата утеха, таму е другиот живот

Онаму каде воздушниот шир нема потреба од утеха и сонце

Онаму каде утехата и сонцето значат живот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.