Ноќ

Ноќ што нема да се случи
Од огнот што не се разгорува
Ќе се стори пепел.
Ноќ во која сонот не стига
Она што те држи буден
Ќе те поседува.
Ноќ што ќе ја паметиш
Онаа една неповторлива
Ќе сакаш да ти се случи.
Не сме создадени за таква
Оладени и будни,
Ќе сонуваме разделени.
Шепотот на старата песна
Толку гласен е,
Од далеку се слуша
Носи
Еден куп спомени.
Молкот струи во воздухот
Атомите во него се борат
Дали ќе вреди борбата?
Ако се бориш веќе
Си победил
Евентуално си губитник
Само ако се откажеш.
Лицето го допираш на перница
Утрото секогаш ќе те
Чека
И нов ден пак ќе се роди.

Н.Н

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.