За неа

Лета се имаа нанижено

Дур ја чувствувам младоста

Крај столетни стројни ариши

Беше се родила песната

Создадена од ум слободен

Доена при ветрец аквилон

Слободна слободно пее

За животот, за мугрите

Крај кладенец на богомилот

Извира надежно и лукаво

Славејќи го денот на писанието

И зборот кон неа продолжува

За песната, надежта и младоста

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.