Радост


Не знам од каде доаѓа радоста

Дали е можеби од рајот

Или доаѓа од место каде младоста се расула

Или од онаму каде се излекувала раната

Нанесена од гнев разорен,

Не знам од каде доаѓа радоста,

Дали можеби од немање на ревност

Кога се јавува кај другиот радост

Или од старост неовената

Која останала да бдее над расцутот,

Не знам од каде доаѓа радоста,

Дали можеби од постојан разговор

Со самиот себе кога си разделен

На толку многу парчиња што се разнесуваш

Во просторот

И се спојуваш во еден

Кој е поинаков

Различен

Необичен

Зошто сфаќаш дека

Радосен си дека си различен

Единствен

Дека си жив!

Дека се радуваш на животот!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.