Рози градини

Бев грабел погледи

Дамски

Бев актерувал сувишно

Драмски

Патот ми бил рамен

де кривулест

Со раце протегнати угоре

Чекав галаби белоградски

Рози градини, сум дарувал

Усни румени бакнувал

Усни, бразди медовни

Но медот пресуши

Усни избледоја

Бев јатакувал

Бев и атакувал

И плакал

И плакал

И плакал

По бојот загубен

При поглед сензуален

Воскреснувал бев

Насмеан

Дур поглед твој не здогледав

Крај река брзалка

Поглед маѓесник

Мир растера

Умот мој го зароби

Со твоите очи фстак боени

Сон да сонувам

Немам

Чекам утро свежо

Да мисли кон тебе испрати

За тие очи фстак боени

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.