Ѕвезда

Сите чекорат кон Тебе.

Ја чувствувам пустинската штама.

Одот на камилите е тивок, бавен

Но, го знаат вистинскиот пат.

Секогаш.

Ги намирисуваат новите раѓања,

Изворите во оазите,

Им пркосат на искушенијата

На пустинскиот ветар

Безгласно го носат јаремот на тешката тишина

Само за да те сретнат Тебе.

Ти, ти го знаеш товарот.

Знаеш дека секоја средба носи среќа.

Ако е за ново Раѓање.

Таа не бара да се симне товарот.

Се наведнувам пред твојот поглед

И го чекам твојот Благослов.

Ѕвездата што падна ќе

Ми донесе Живот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.