Прашање без одговор

Дали барам премногу

ако побарам убав збор?

Дали барам премногу

ако побарам кратка прегратка

и долг разговор

после напорен ден?

Дали барам премногу

ако побарам еден бакнеж?

Дали барам премногу

ако ја побарам твојата Љубов?

Ако тоа ти е премногу

те молам замини

онака како што дојде.

Тивко. Без глас…

Автор:
Заљубена-изгубена

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.