Изгубена Љубов

Осамена, а не сум сама. До мене си, а сепак празно е… Празна душа, празно срце, градиве ќе пукнат од болката насобрана. Здивот ми се губи штом помислам на тебе, а пак еден допир би ме стопил цела. Но помина тоа време на допири, бакнежи и насмевки, сега останаа само бледи спомени.

А, се плашам дека овој Декември ќе однесе сè што имавме, сè за што сонувавме…

Што се случи ни сама не знам…

Љубовта доаѓа, боли па си оди, но сепак среќна сум што остави дел од тебе во таа мала ѕвезда што ме буди секој ден.

Автор:
Псевдоним: Заљубена-изгубена

02.12.2019

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.