Да можев

Ех… да можев, корупката да ја сменам

Денес да беше, вчера

Додека вчера размислувам за утрешнината

Ех… да можев, да одлетам кон иднината

Учејќи од паралелата, јавето да го обликувам

Да си кажев на себе си,  ,,Ех… да можев’’

Но денес, не е вчера, ниту пак утре е денес

Плаќам со ашик за  крајот на денот

Дур срцето противречи, а умот се радува

Умот ајмана стана

Ајмана и ќе остане

Ех… да можев, да го сменам

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.