Деца на ветерот

Се смееме на она што го немаме.

Се смееме на она што го посакуваме.

Ние сме децата на ветерот.

Ние сме деца на студените води од југот.

Децата на снегот.

Децата на заборавот.

На приказните.

На оние што ги раскажувавме во топлината на ноќта.

Ветерот нѐ чува.

Не носи низ падините на спомените.

Се бориме со заборавот.

Снегот го топиме со топлите насмевки од детските приказни.

Ја сонуваме ноќта.

Таа е нашата чуварка.

Нашата мајка.

Тогаш ги остваруваме нашите соништа.

Нашите нови приказни кои ги раскажуваме

За да нѐ има во спомените.

Спомените на другите непреспиени ноќи.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.