Звучна бариера

Го подигна невидливиот ѕид

И не можам да ги слушнам ѕвоната

Кои одѕвонуваат за да го заменат старозаветниот кимвал

И доаѓа празник на opapira magna

Кога лекот е пронајден за сите векови

И кога ги слушам ѕвоната на источната камбана

И не можам да ги слушнам оние на западната,

Толку е висок ѕидот

Доволно висок да направи звучна бариера

И се прашувам,

Дали ние сме станале безвоздушен простор?

Тука ги нема звучните бариери,

Конкорд никогаш на долетал.

Дури и времето застанало од просторот.

Воздухот станал

Безвоздушен, бездушен, безбрз.

Смогот навјасал

И ги слушам камбаните само дека морам.

Зошто доаѓа мојот празник.

А, камбаните, ќе донесат ли некогаш благовести?

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.