Одраз

Го погледнав еднаш твојот израз во оглeдалото

Таму беше всушност скриен мојот одраз

Тоа беа навистина два одблесоци

Кои никогаш не го пронашле својот отсјај.

Никогаш веќе нема да погледнувам во огледала

Ниту да се одразувам како Нарцис кој маѓепсан од својот лик

 Барал заблуди нестварни

Кои ни во сништа не се одразуваат

Кои бараат спас во фиктивни нарави

И скришно сами се оплакуваат.

Никогаш веќе нема да одам

По патиштата на неповратот

Оние фиктивните

Целно – заборавачките, кои не те пронаѓаат.

А , беше толку блиску….

Но, само во одразот на моето огледало.

Во оној во кој и Нарцис се заљубил.

Се прашувам, дали беше навистина Ти?

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.