Се сокрив

Побарај ме во шумот на есенските лисја
тој е погласен од моето присуство,
побарај ме во мирисот на утринското кафе,
тоа е поблаго од мојата горчина.

Побарај ме онаму каде што не сум
ќе видиш дека и таму сум присутна,
побарај ме кај што ме сокри
ќе видиш дека одамна таму ме нема.

Побарај ме во темните облаци
за да го растерам сето црнило,
побарај ме во дождовните капки
тие ќе ти раскажат приказна за солзите.

Побарај ме во текстот од твојата омилена песна
ќе најдеш барем еден збор што ќе те потсети
и барем едно чувство што никогаш го снемало,
што ќе го паметиш по мене.

Побарај ме во мигот на потполна тишина
оти создавам бука во твојата глава,
а јас молчам и мојата ја делам со сопствените мисли
оти единствено тишината ни остана заедничка.

Н.Н

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.