Творец

Горчлива напивка капка по капка проѕирно се прелева

низ ходниците на испреплетената бездна

На понорот наречен живот

Ме носи кон творецот на свесноста

Знам дека го живеам онака како тој намислил

Да го спакува светот со розови панделки сакал,

Јас моите одамна ги завиткав во проѕирна наметка

Која ја носам за да го победам несвесноста на мракот.

Две проѕирности се преплеткуваат

И несвесноста станува свесност

А јас, се припојувам со творецот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.