Ослободување – Оливера Цветковска Јанушевска

Телото се опушта,
почнува да дише секој дел од моите гради,
вдишувам зрак,
здивот благо ги полни моите сетила.

Праќам енергија до секоја пора
и почнува да живее во мене како среќа,
тоа лице прави форми на насмевка што низ космосот се разлева.

Издишувам со сета леснотија на денот
ги пуштам да заминат сеќавањата, нашите илузии.

Дел по дел телото го напушта здивот, тебе,
празнејќи го духот чиниш е некакво олеснување.

Издишувам, зрачам
А ти веќе не болиш!

Автор: Оливера Цветковска Јанушевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.