Музика

Без неа сум како пустиник без вода

Мелодија хармонична

Ме буди и заспива тивко

Дур светот војува гласно безобразно

Ноти брзалици,

Ми се мислите и зборови

Повреди ме дрско,

Војувам со де-мол и ге-дур

Дур,

Оружје ми е клучот виолински

Боли повеќе од зрно олово

Испробај ме!

Четири-четвртински виорам во поход

Низ животот со падови и успони

На крајот од денот закрепнувам

При алегро дур метрономот не се измори

А во сонот, мелодијата продолжува одново

До утрото нерасонето и збунето

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.