Моето „ П “

Го бакнував твојот поглед.

Го смрзнував твојот повик.

Водев битка со твоите премолчувања.

Се надевав дека никогаш нема да се поздравиме.

Се будев со твојот призрак.

Го оплакував секој твој повидок.

Мислев дека те пронајдов.

Но, сега те нема ни во помислите.

Остана да бидеш само еден тажен починок.

Само една недоискажана приказна.

Остана само да бидеш моето мало  „П“.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.