Животно патешествие – Вукашин Ступар

Низ трње поминувам
не те напуштам
ќе останам
секогаш…
па макар и да изгубам…
ќе се трудам
да се сеќавам
на доброто да мислам
да не се отуѓиме
во погрешен пат
да тргнеме
и на себеси да заборавиме…

Зошто да заминам?
кога можеме премногу…
и нашата судбина
небиднина…можеби
ќе стане вистина.
па и да боли
ќе помине…

Автор: В. Ступар
2019

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.