Кактусов сок

Го погледнав дворот на искасапените трендафили.

Ја изгубиле бојата под призмата на месечината

Која долго бдеела над мојот прозорец.

Немам веќе страв од боцки.

Си купив и кактусов сок.

Ќе го пијам без шеќер, зошто природата никогаш не се засладува.

Денес здравјето го чуваме за сите поколенија.

А боцките ми ја боцкаат усната шуплина

Сакајќи да се засладат со течно агаве.

Доаѓаат од Екваторот.

А јас живеам во длабоки ветришта.

И кај мене нема засладувачи.

Има само горчливи лигавици

Кои не се производ на плункови жлезди.

Тогаш соковите се мешаат и не ми е важно

Дали боцкаат кактусовите боцки.

Горчината ги разнежнува и нивните болни бодежи.

Мириса на пролет.

Можеби заради ветерот кој дува од југ.

Седам и се мислам дали

Ќе престанам да се плашам и од животот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.