Патоказ

Качив скалило, но нe видов дека

првото почнува од под земи

Скокнав високо, но нe видов дека

Скокнав удолу

Длабоко во зората рана

Каде

Фатив рипка златна крлушка

Но душата и беше црна

Бидна

Ми исполни минус три желби

Сега

Немам ниту идеја за трите

Патот кој го одев, кривулест беше

Молев за линијар и патоказ

Но глас не бидна во просторот нем

Викнав громогласно, но нe видов дека

Уста моли за молк и мир

Бидна

Патиките искинати продолжија и оставија

Да се присеќавам на она каде бев

Каде сега пловам и мечтаам за…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.