Ноќна светлина

Симбиоза на апетит и невидлива игра

Простор на замислени фигури

Кои стануваат дел од ноќната магија

Кажуваат добра ноќ.

Просторот се крши, порцелански кршлив е

Како човечки раце што ги стега челик

Темнината станува разорна,

А јас наоѓам пат до светлината на животот.

Сѐ е околу мене невидливо и видливо

И јас станувам невидлива јаснотија

Која иако скршена

Стои исправена пред светлината на животот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.