Поемо!!!

Здраво,

Велам здраво поемо

Здраво и мисло, себична!

Оставајќи ме буден во глуво доба

Играш со виугите по полноќ

Како менада пред танц

Се смееш хистерично

Дур јас, молам за сон

Сонот полека заминува

Се прикрадува зад аголот

Се губи, избледува

Немам солза да го оплачам

Здраво,

Велам здраво поемо

Ти блуднице од Енхедуана

Не ми го заробувај умот

Врати ми го сонот, изгубен

Таму, е цел свет нестварен

Свет на бесконечноста

Не сили се пред мене

Пред богот на зборот пишан

Крајот зависи од мене

Здраво…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.