Стапала

Стапките ми ги следеше неуморно
Трчаше за да ме стигнеш
Ако беше потребно, а јас
Побегнав и од себе и од тебе
Амбициозно слушајќи го срцето
Лесно им се предадов на
Алузиите што ме убиваа
Но, не паднав
Ами се исправив и моите стапала ја
Згазнаа плодната почва и со
Еден чекор бев пред нова иднина,
Мистериозна и неизвесна и истовремено
Јасна како бистро море,
А, тоа допрва треба да се преплива.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.