Мајчинство

Некогаш сама чекорам по падините на излезот и залезот на денот

Моментот наречен живот поминува низ моите прсти

Крајот и почетокот стануваат секунда од безвремието

Не постои друго место и друг простор.

Мајчинскиот поглед ќе ми даде

Живот кој води кон бескрајот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.