Последна надеж

Се надвиснуваш над старата топола,

Никој не застанал да го гледа првиот снег од твојот прозорец.

Се распламтуваш на една недогорена печка

А иконата на Свети Никола сѐ уште

Посакува некој да го запали нејзиното кандилце.

Се сеќавам како ме успиваше осамена

Свртена кон ѕидот во кој ги наоѓав моите соништа,

И сега фрлена во бурата на животот

Чекам да те погледам

И да го допрам твојот под исткаен со последна надеж.

Може ли? Зарем можам да бидам

Дел од последната надеж?

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.