Литературен награден конкурс „ГОРДАНА КОЦЕВА“

КОНКУРСОТ Е РАСПИШАН ОД 19.05.2019 ДО 31.05.2019

ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО УНИВЕРЗИТЕТСКАТА БИБЛИОТЕКА „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ВО ШТИП ВО САБОТА НА 17 АВГУСТ СО ПОЧЕТОК ВО 11 ЧАСОТ.

ЌЕ СЕ ДОДЕЛУВААТ СЛЕДНИТЕ НАГРАДИ:

– ПИСАТЕЛ НА ГОДИНАТА
– ПОЕТ НА ГОДИНАТА
– УМЕТНИК НА ЛИРИКАТА
– НАЈУБАВА ПОЕТСКА ТВОРБА
– ПРВА, ВТОРА И ТРЕТА НАГРАДА ЗА ПОЕТСКА ТВОРБА

ПОЕТСКАТА ТВОРБА ДА НЕМА ПОВЕЌЕ ОД 35 СТИХОВИ.
ТЕМАТА Е СЛОБОДНА И ДА Е НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И НА КИРИЛИЦА.

ЌЕ НЕМА ЧИТАЊЕ, САМО ЌЕ БИДАТ ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ И ТОА, САМО НА ПРИСУТНИТЕ!

ЌЕ БИДЕ ПРОЧИТАНА САМО ПОЕТСКАТА ТВОРБА, КОЈА ШТО ЌЕ БИДЕ ИЗБРАНА ЗА НАЈДОБРА.

МАНИФЕСТАЦИЈАТА ЌЕ ТРАЕ ОД 11 до 12 ЧАСОТ.

ПОЕТСКИТЕ ТВОРБИ ИСПРАТЕТЕ ГИ ВО ПОШТЕНСКО САНДАЧЕ НА МИЛИЦА ПАУЛУС (ИНБОКСОТ) СО НАЗНАКА ЗА ЛИТЕРАТУРНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА- ГОРДАНА КОЦЕВА-

Извор:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2253945758015333&set=a.492338394176087&type=3&theater

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.