Талкач

Дамнешен звук…

Мелодија која повторно ме оживува…

Јас не ги видов годините

кои пред очи ми прелетаа

не те видов тебе,

твоите бразди на лицето.

Сега немо стојам пред земјата клета

која со сите сили кон себе те повлече.

Бев слепа при секој твој крик,

мислев безвременска си ти.

Затоа станав талкач,

неуморно чекорам во минатото,

додека животот пред себе ме влече.

Автор:
Анастасија Спировска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.