Кревам вино полна чаша, во чест на љубовта наша

Моја тајно најголема,

од секого сокриена,

со најубавата украсна хартија покриена,

штом те сретнав тебе

се промени животот мој

и посакав да бидам во светот твој.

Штом ги видов твоите црни очи

моето срце за миг закочи.

Без тебе го допирав дното,

а со тебе небото,

со тебе летам во небесната шир,

како слободна птица,

на која ти ѝ даваш волшебни крилја,

со тебе чекорам по патот,

 на кој има свила.

Ти си сенка, која секаде ме прати,

ти си тој, кој секогаш ќе ми се врати.

Ти си моја светлина во мрак,

мој топол сончев зрак.

Ти си цвеќе, кое не вене,

ти благодарам што си до мене

и за најубавото поминато време.

Ти си до мене во секоја мака,

и јас сум таа, која најмогу те сака.

Твојата дланка нежно ме гали,

ти си слатко, кое ме мами,

ти си лек, кој секоја болка ја лекува,

ти си магнет, кој ме привлекува.

Во нашето тело љубов ни тлее,

а со погледи срцето ни се грее.

И покрај тоа што  далечината ни ги раздели телата,

никогаш не ни ги раздели душите.

 Не постои сила, која може да ја убие љубовта

и да го стави нашиот крај,

бидејќи во нашите очи се уште жари љубовен сјај.

Нашата љубов е поголема од животот,

а помоќна од смртта,

и кревам високо вино полна чаша,

во чест на љубовта наша.

Не дозволувам спомените ветрот да ги разнесе,

а дождот да ги удави.

Иако денес повторно заминуваш во далечна земја,

знај дека секогаш јас ќе те чекам тука,

срцето само за тебе ќе чука.

Имам богатство од убави моменти

поминати со тебе,

кои во срце ги чувам

и знај јас вечно ќе те љубам.

Автор:
Марија Малчева

                                                                                                    

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.