Сонце и Месечина

Во твоите очи

се раѓа мојата светлина.

Твојата насмевка

мирисите ми ги буди.

Те гледам…

Ти ме пресоздаваш,

од тебе животот го цедам.

Низ твоите стапки

на доаѓање и заминување

се појавува насоката

на моето движење.

Со тебе сè започнува

и завршува.

Како сенка поврзан

си со моето битие.

А сенките, сенките бегаат,

Сонцето ги насочува.

Но знаеш ли Месечино,

светло мое во ноќта,

јас сум Елена,

јас сум СОНЦЕ,

СОНЧЕВА СВЕТЛИНА.

*името Елена значи Сончева светлина

Автор:
Елена Давитковска
СОУ,,Ванчо Прке” – Виница

One comment

  1. Некои луѓе имињата уште со раѓањето си ги заслужуваат. Сончева светлино, си создала преубава песна која на едноставен начин ја објаснува целата филозофија на животот, која пак само оние кои се најумни ја откриваат. Големо браво убавице

    Liked by 1 person

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.