Круг

Во кругот спирален од небото

низ облаци

кадели темни

куќа си направив

за тебе и за мене

по цели денови  месеци  години

спирали изодувам низ куќата моја

во облаци нурната

за со тебе да се сретнам

насекаде скитам

на Марс еднаш појдов

и оган си зедов

Венера пак мене

на гости ми дојде

ми донесе цртеж

со вселенско цвеќе

од крваво сонце огреано

и со крвта моја испрскано

во мозокот твој збунет од

секакви мисли засадено

ах  убава

многу убава е нашата куќа

извишена гордо во кругот

спирален од небото.

Автор:
Мирјанка Селчанец

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.