Интересен лет

Еднаш се качив на авион

и до мене видов еден голем слон,

тежок еден тон.

Седнав на моето место

И често јадев месо.

Слонот до мене

ми рече дали си во мојот сон ?

Јас му реков не

и ја отворив мојата чанта

за да го земам мојот телефон

ама во чантата еден мал слон.

Јас прашав што е ова ?

Слонот од еден тон ми рече

Тоа е мое и го зема.

Јас ги затворив очите.

Кога се разбудив

слонот од еден тон го немаше

и испадна дека тоа било

еден голем сон.

Автор:
Миа Стојановска
VI –3 одд.
ООУ Кузман Јосифовски Питу – Скопје
Ментор: Елизабета Камческа

2 comments

Напиши одговор на Резултати за категорија под 18 години од конкурсот за поезија – Крајбрежје на ДВА спротивни света Откажи одговор

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.